Et stykke tid efter faldt Katrine Marie Guldager over en sætning på engelsk: »As I stood before my mother's grave, I felt nothing«. Det blev begyndelsen til et romanudkast, hvor Birgithe optrådte i en anden sammenhæng end i den nye roman.
»Jeg arbejdede med det et stykke tid og fandt ud af, at det aldrig ville blive godt. Men der var alligevel noget ved manuskriptet, jeg godt kunne lide, og det blev begyndelsen på Birgithe med th – nemlig en scene, hvor Birgithe møder sin søster ved Torvehallerne i København og drikker kaffe med hende kort efter deres mors død.«
Hovedpersonen Birgithe minder ifølge Katrine Marie Guldager en del om nogle af de andre kvinder, hun har portrætteret i sine tidligere bøger, bl.a. Vibse i Bjørnen. Derudover er der to romaner mere på vej i løbet af det næste års tid, som også har vrede kvinder på 50+ som omdrejningspunkt.
»Det er en hel lille sværm af 50+-kvinder, som er vrede og bitre, men også ret sjove og har nogle solide værdier. De har omtrent samme alder som mig, uden at det betyder, at det er mig selv, jeg skriver om. Når jeg skriver om de her kvinder, er det nok, fordi der er noget ret fedt ved den alder. Når man er ung, har man travlt med at etablere sig og bevise, hvad man kan, gøre sine forældre stolte, stifte familie … Man har så mange ting på dagsordenen, og det betyder også, at man nogle gange er nødt til at bøje sig for nogle magtstrukturer, man egentlig ikke har lyst til at bøje sig for. Når man skal finde en partner, tænker man meget på, hvordan man bliver sådan én, andre kan lide. Senere er man måske nødt til at aflevere ungen i børnehaven, selv om man egentlig ikke har lyst,« siger Katrine Marie Guldager.
»Men når man så bliver lidt ældre, og man har opdaget, at kærligheden ikke er så skrøbelig, at man hele tiden skal passe på, hvordan man er og gør, så kommer der en enorm frihed, hvor man kan spille mere efter sine egne regler. Man behøver ikke være så optaget af, hvad andre mener, og det gør de her kvinder ret sjove,« uddyber hun.